top-img
paper2

Inovacija u percepciji

Biti jedinstven, prepoznatljiv, a pritom stvarati nove vrijednosti kroz dvosmjernu komunikaciju i time ostvarujući profit dobivamo odgovor na pitanje što je life branding

Opstanak i uspjeh ovise o spremnosti na promjene. U današnjem dinamičnom digitalnom svijetu percepcija mijenjaju se mnogi procesi, pa tako i branding. Pod pojmom „life branding“ Apriori World povezuje znanja i iskustva pružajući rješenja na području brandinga kojima je za cilj stvoriti dugoročne prednosti.

Life branding započinje u kreativnom razmišljanju nakon što se obave sve potrebne analize. Utvrđuju se procesi percepcije kod postojećih brandova, definiraju se snage i slabosti branda, ali isto tako i potencijali u stvaranju novih brandova.

Ovisno o području djelovanja, tržištu, potrošačkim navikama komunikacijskim procesima i vizijama stvaramo inovacije koje mijenjaju potrošačke percepcije kao i navike.

Life branding je proces koji se temelji na ideji. Ta ideja osim jedinstvenih i inovativnih rješenja stvara nove vrijednosti. Znate li, zaista, koje je obećanje vašeg branda? Je li vaš brand spreman za rebranding? Imate li u vašim proizvodnim procesima ili poslovnim idejama viziju koja treba pravi put? Koje su relevantne emocionalne asocijacije prema vašem brandu? U procesu life brandinga stvaramo različitosti, dostupnost i harmonizaciju branda.

Ključnu ulogu u procesu odigrat će grafički identitet, dizajn i priča, odnosno odnosi s javnošću. Life branding i njegov cilj stvorili su trajne vrijednosti i emocije kako bi krajnji korisnik svojom percepcijom i pričama neprestano bio odan brandu ili se emotivno percepcijski vezao uz njega.